Bekijk de 5 populairste bieren in kerstpakketten

Bier doet het altijd goed in kerstpakketten en is al sinds jaren een populaire toevoeging. Vooral mannen (maar zeker ook vrouwen) worden vaak verrast met een mooi kerstpakket met een aantal bijzondere speciaal biertjes. Ook de ‘gewone’ flesjes bier worden vaak aangetroffen na het open van het kerstgeschenk.

We waren zelf ook erg benieuwd welke merk bier het vaakst voorkomt in het kerstpakket en hieronder vind je onze bevindingen van een klein onderzoek in de kerstpakketten van 2020 van diverse leveranciers.

Op 5 in ons lijstje met de 5 populairste bier merken in kerstpakketten in 2020 staat het Belgische Pilsbier Jupiler. Niet vreemd want het bier heeft in België een marktaandeel van zo’n 40%. Ook in Nederland is dit bier erg populair. Dus ook in het bier kerstpakket.

Op 4 staat Swinckels. Swinckels is een volmout pilsener gebrouwen in Lieshout. Het wordt gebrouwen in de brouwerij van Bavaria en is een bier dat je de laatste tijd steeds vaker in de cafes en restaurants ziet, en in de kerstpakketten.

Nummer 3 is voor velen (en ons) een relatief onbekende, maar dit bier kwam op de sites waarop wij dit onderzoekje hebben gebaseerd vaak voor. Steenberge is de naam van dit bier. Steenberge Premium Pilsener wordt met Nederlandse nuchterheid in België gebrouwen en staat voor kwaliteit. Een bier met body! Een fris en helder pils waarvoor enkel de beste ingrediënten goed genoeg zijn.

We zijn bijna bij het nummer 1 merk bier dat het vaakst voorkomt in het kerstpakket. Op 2 staat La Trappe. “La Trappe Trappist is integer gebrouwen bier. Het smaakt naar meer. Als je goed proeft, herken je het belangrijke ingrediënt dat onlosmakelijk is verbonden met monniken. De stilte.” aldus de site van La Trappe. Al jaren een erg populair bier in kerstpakketten, van Blond tot Tripel, van dubbel tot aan de zware Quadrupel.

Op 1 staat in ons onderzoek Hertog Jan. Iedereen kent het Natuurzuiver bier uit de supermarkt. Maar Hertog Jan heeft zeer veel verschillende bieren die heel goed geschikt zijn voor in een heerlijk kerstpakket.  Hertog Jan Dubbel, Hertog Jan Grand Prestige, Hertog Jan karakter, Hertog Jan Tripel  en de Hertog Jan Weizener waren in 2020 de populairste bieren in de kerstpakketten bij de door ons bekeken leveranciers.

Bron
Dit onderzoek is in juni 2021 verricht bij de deze kerstpakkettenleveranciers (makrokerstpakketten.nl kerstpakketten.nl, kerstpakkettencompany.nl, Sligrokerstpakketten.nl en kerstpakketonline.nl) We hebben bekeken welke bieren in de kerstpakketten van 2020 (welke op dat moment nog op de websites werden vertoond) zaten.